Úvod Jídelna Informace

Informace

Kontakty

Hospodářka: Alena Tluková, hospodarka@skola-straz.cz, 485 159 013
Školní jídelna: 488 881 002

Platba stravného

  • zálohové platby za stravování jsou bezhotovostní do 15. dne aktuálního měsíce
  • platba v hotovosti vždy poslední pracovní den v měsíci
  • vedoucí jídelny vede evidenci přihlášené i odhlášené stravy
  • vyúčtování rozdílů se provádí jednou za školní rok k 30. 6. daného roku
  • platba stravného se provádí bankovním převodem nebo složením hotovosti na účet ZŠ
  • číslo účtu 20108-986011389/0800
  • pokud nebude úhrada provedena v termínu splatnosti, nebo nebude dostatečná, žák nebude stravován

Kompletní evidenci přihlášených strávníků zajišťuje hospodářka školy od pondělí do pátka, v době 7.30 do 9.00 a od 13.00 do 14.00. 

Odhlašování obědů  

  • telefonicky nebo mailem ještě ten den ráno do 8.00 hodin

Cena stravného                            

  • 1. stupeň (do 10 let) 26 Kč/1 oběd
  • 2. stupeň (11 až 14 let) 28 Kč/1 oběd
  • 3. stupeň (nad 15 let) 30 Kč/1 oběd
  • cizí strávníci 55 Kč/1 oběd
  • senioři nad 70 let s trvalým bydlištěm ve Stráži nad Nisou 35 Kč/1 oběd

Výdej obědů

  • od 11.40 do 14.00 hodin pro žáky a zaměstnance školy
  • od 12.10 do 12.30 hodin výdej obědů pro cizí strávníky
  • cizí strávníci, kteří v jídelně neobědvají si oběd vyzvednou na vyhrazeném místě v jídlonosiči (jídlonosiče vyžadujeme čistě vymyté a nerezové)
  • v případě nemoci dítěte je možné si první den nemoci vyzvednout oběd ve ŠJ do čistých nerezových nosičů od 12.00 do 12.30
  • ostatní dny, po které bude dítě nemocné, je nutné obědy odhlásit (vyhláška č. 107/2005 Sb)

Alergeny v potravinách

  • podle nařízení EU č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které nabývá účinnosti dnem 13. 12. 2014, se musí každý spotřebitel-strávník dozvědět, zda se v potravině-pokrmu vyskytují nějaké alergeny.
  • součástí nařízení je také přesný seznam látek nebo produktů vyvolávajících alergie nebo nesnášenlivost.
  • od 15. 12. 2014 budeme proto uvádět výčet těchto látek-alergenů pod odpovídajícím číslem na každém našem jídelníčku u každého pokrmu.