Úvod Základní škola Fotogalerie 2023/2024 Učíme se společně - 5.třída

Učíme se společně - 5.třída

Dnes 24.10. se náš projekt zase posunul o trochu dál. Ráno hned první hodinu přišla maminka našeho spolužáka Jakuba, paní Raisová. Paní Raisová pracuje pro libereckou nemocnici jako zdravotní sestřička. Povídala nám o své práci, bylo to velmi zajímavé a zábavné. Opět jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí, mohli jsme si také zkusit oblek, který v nemocnici paní Raisová nosila v době covidové. Nechala nás poslechnout tlukot srdce a paní učitelce změřila tlak. Nakonec nám přečetla její oblíbenou knihu z dětství-Nejkrásnější kůň. Bylo to úžasné. Milí rodiče - přijďte nám také povyprávět o své práci, těšíme se na Vás. 

K výzvě naší třídy, přijít nás navštívit do školy, se připojila další maminka. Paní Fortelková je maminkou našeho spolužáka Martina. 

    Vyprávěla nám o tom, že ji od dětství bavila jóga, proto u ní zůstala i v dospělosti. Stala se její profesí spolu s koučováním. Kdo by nevěděl, co je koučování, tak je to proces, který má za úkol zlepšit výkon klienta a to především díky práci "jeden na jednoho". Cílem koučování je povzbudit sílu člověka tak, aby dokázal vytvářet nové a kreativní nápady. Jóga nám pak pomůže uvolnit se. Toto učení pochází z Indie. Podle jógy jsme tvořeni z těla, mysli a duše.  Paní Fortelková pracuje jako OSVČ, což je pro nás novinka. Zatím jsme se setkali pouze s rodiči, kteří pracují jako zaměstnanci. 

    V závěru hodiny nám přečetla úryvek z knížky O letadélku káněti. Setkání s dalším rodičem se nám opět velmi líbilo. 

 

Autorky: Eliška Malá, Alexandra Jančuková